Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kwart XL-testpaviljoens sluit weer

Twee van de huidige acht XL-testpaviljoens sluiten weer omdat de Testen voor Toegang-testcapaciteit door het uitblijven van grote evenementen niet langer nodig is. In de testpaviljoens in Zwolle en Den Bosch, die ieder naar schatting 1 miljoen euro hebben gekost, is geen enkele test afgenomen.

De testlocaties stonden drie maanden klaar. Alles was aanwezig, alleen personeel ontbrak nog. De overheid gaf Stichting Open Nederland te opdracht te zorgen voor het openen van de paviljoens voor Testen voor Toegang, waar festivalgangers en andere evenementenbezoekers zich preventief konden laten testen. Naar schatting betaalde de overheid 300.000 tot 350.000 euro per maand voor elk paviljoen, in totaal ongeveer 1 miljoen euro per locatie. Er ontstond veel ophef over de werkwijze van het Rijk en Stichting Open Nederland, omdat grote opdrachten zonder aanbesteding werden vergeven. Aanbestedingsexperts stelden grote vraagtekens bij de aanpak en noemden deze begin dit jaar onrechtmatig.

Gemaakte kosten

Het ministerie is niet ontevreden over de gemaakte kosten voor de testlocaties die nu weer dichtgaan. Het was de bedoeling voldoende testcapaciteit op te zetten, maar het volgens VWS onverwachte sluiten van de horeca en het afgelasten van festivals zorgde ervoor dat de berekende testcapaciteit toch niet nodig was. De andere XL-testpaviljoens blijven vooralsnog wel staan.  

Bron: Tubantia.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link