Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
10
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Leiden worstelt met aanbesteding Stedelijk Gymnasium

Leiden worstelt met aanbesteding Stedelijk Gymnasium

De gemeente Leiden heeft het geld voor de uitbreiding van het Stedelijk Gymnasium goedgekeurd. Ook met de buurt is overeenstemming bereikt over de bouwplannen. Nu moet het project nog aanbesteed worden. En dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Volgens het Leidsch Dagblad moet het gymnasium acht nieuwe klaslokalen en twee nieuwe gymzalen krijgen. Zeker die laatste vormen een probleem; vanwege de hoge kosten die er mee gepaard gaan weet rector Bart Vieveen nog niet hoe de aanbesteding moet worden ingericht om aannemers aan te trekken.

Onaantrekkelijk
Vieveen stelt dat aanbestedingen van openbare gebouwen nu niet heel aantrekkelijk zijn. Gezien de drukte in de bouw en het tekort aan personeel kunnen volgens hem veel aannemers op zoek naar projecten waar meer aan te verdienen valt. De uitbreiding van het gymnasium zal daardoor vertraging oplopen.

Zoektocht
Vieveen benadrukt dat men nu druk bezig is met de zoektocht naar een goede aanbestedingsvorm. Hij hoopt dat de aanbesteding binnen twee of drie maanden is gefinaliseerd, maar kan geen garanties geven. Hij stelt wel dat de vertraging niet zal leiden tot een lokalentekort.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.