Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Lelystad Airport als 'Twin Airport' van Schiphol

Lelystad Airport is gestart met de aanbesteding van de aanleg van een vernieuwde start- en landingsbaan. De werkzaamheden omvatten onder meer de aanleg van een 2.700 meter lange start- en landingsbaan, een nieuwe taxibaan, meerdere vliegtuigopstelplaatsen en nieuwe wegen.

De aanleg van de start- en landingsbaan moet over een jaar beginnen en voor april 2018 klaar zijn. De komende maanden vindt de voorselectie plaats. Zodra het Luchthavenbesluit definitief is genomen door het kabinet, wordt begonnen met de volgende fase van de aanbesteding.

Twin Airport van Schiphol
De start van de aanbesteding is ter voorbereiding op de voorgenomen ontwikkeling van Lelystad Airport tot ‘Twin Airport’ van Schiphol. De ontwikkeling van Lelystad Airport wordt gefaseerd gebouwd. De eerste fase moet leiden tot 25.000 vliegtuigbewegingen en in de eindfase heeft Lelystad Airport circa 45.000 vliegtuigbewegingen met passagiersvliegtuigen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres