Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
07
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Lelystad gaat met vaste aannemers werken

Lelystad gaat met vaste aannemers werken

Lelystad is van plan om een vaste poule van aannemers op te zetten. De gemeente verwacht hiermee het aanbestedingsproces te bespoedigen. Zo zou het sneller woningen kunnen ontwikkelen en bouwen.

In vakblad Cobouw maakt woordvoerder Dick Nauta duidelijk dat de gemeente onder grote druk staat om snel veel woningen te bouwen. De huidige aanbestedingsprocedures maken het er volgens Nauta niet makkelijker op. Nadat de aannemers zich hebben ingeschreven en een plan hebben ingediend is er meestal immers al een half jaar voorbij.

Inschrijfperiode
Door een vaste poule van 25 bouwbedrijven op te zetten hoopt de gemeente in iedere geval de inschrijfperiode over te kunnen slaan. Zo kan de gemeente volgens Nauta al van tevoren een idee hebben met wie het in zee wil gaan. De woordvoerder benadrukt daarbij dat voor de poule ook bedrijven van buiten de regio in aanmerking komen.

Screenen
Dankzij de poule weet de gemeente altijd precies waar het aan toe is en hoeft het bedrijven niet telkens opnieuw te screenen. De hoop is, volgens Nauta, dat dit niet alleen tijd scheelt, maar ook minder mislukte aanbestedingen oplevert.  

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.