Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Lelystad gaat met vaste aannemers werken

Lelystad is van plan om een vaste poule van aannemers op te zetten. De gemeente verwacht hiermee het aanbestedingsproces te bespoedigen. Zo zou het sneller woningen kunnen ontwikkelen en bouwen.

In vakblad Cobouw maakt woordvoerder Dick Nauta duidelijk dat de gemeente onder grote druk staat om snel veel woningen te bouwen. De huidige aanbestedingsprocedures maken het er volgens Nauta niet makkelijker op. Nadat de aannemers zich hebben ingeschreven en een plan hebben ingediend is er meestal immers al een half jaar voorbij.

Inschrijfperiode
Door een vaste poule van 25 bouwbedrijven op te zetten hoopt de gemeente in iedere geval de inschrijfperiode over te kunnen slaan. Zo kan de gemeente volgens Nauta al van tevoren een idee hebben met wie het in zee wil gaan. De woordvoerder benadrukt daarbij dat voor de poule ook bedrijven van buiten de regio in aanmerking komen.

Screenen
Dankzij de poule weet de gemeente altijd precies waar het aan toe is en hoeft het bedrijven niet telkens opnieuw te screenen. De hoop is, volgens Nauta, dat dit niet alleen tijd scheelt, maar ook minder mislukte aanbestedingen oplevert.  

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres