Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Lelystad stopt aanbesteding onderwijscampus

Lelystad heeft noodgedwongen de aanbesteding voor de bouw van onderwijscampus Porteum stopgezet. De gemeente kon geen aannemer vinden nadat alle aanbiedingen hoger uitvielen dan het beschikbare budget. Volgens wethouder Ed Rentenaar heeft dit mede te maken door de snelle stijging van de bouwkosten in het afgelopen jaar.

Volgens Omroep Flevoland had de gemeente twee jaar geleden al de bouwplannen ingediend. Destijds was ook de begroting van 55 miljoen euro bepaald, maar door de stijgende bouwprijzen kon daar niet meer aan worden voldaan.

Bestudering bouwplannen
Om te kijken of de bouw toch door kon gaan keken de architect en de aannemers nog eens grondig naar de bouwplannen. Ze concludeerden daarop dat het budget echt niet omlaag kon. De gemeente heeft nu direct een nieuwe aanbesteding in de markt gezet. Inschrijvers hebben tot eind februari de tijd om hier een bod op in te dienen.

Extra toelichting
De gemeente laat weten dat het vanwege deze nieuwe aanbesteding de mislukking van de vorige aanbesteding niet extra kan toelichten. Het stelt geen informatie te kunnen geven over “ingediende prijzen of de mogelijkheden met een lagere prijs in te kunnen schrijven.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres