Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Leveranciers bereken webwinkels hogere inkoopprijzen

Leveranciers laten online winkels soms hogere inkoopprijzen betalen dan gewone winkels. Volgens de leveranciers zouden gewone winkels meer toegevoegde waarde bieden door hun showrooms en deskundig personeel.De inkoopprijsverschillen bleken in een enquete van de Thuiswinkelorganisatie onder haar 700 leden.

Veel webwinkels ervaren dat het hen onmogelijk wordt gemaakt om hun klanten kortingen te bieden. Vijftig winkels spreken zelfs van dwang om adviesprijzen te hanteren. Volgens 44 winkels zou het afwijken van de adviesprijzen leveringsproblemen veroorzaken.

De problemen zouden vooral in de wit- en bruingoedsector spelen. Maar ook bij de inkoop van laminaatvloeren. sportartikelen. merkkleding of baby-artikelen zouden webwinkels last ondervinden.

Inkopen via de tussenhandel wordt soms als oplossing gehanteerd. Maar ook hier houden de leveranciers de touwtjes strak in handen. Leveranciers zouden de kortingen intrekken wanneer zij merken dat webwinkels via de tussenhandel kopen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link