Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
11
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Inkoop
Soort:

Leveranciers Wmo hulpmiddelen scoren slecht bij gemeenten

Leveranciers Wmo hulpmiddelen scoren slecht bij gemeenten
Foto: Pixabay

Veel Nederlandse gemeenten zijn ontevreden over de leveranciers van Wmo hulpmiddelen. Het gaat hierbij om de leveranciers van onder andere rolstoelen, scootmobielen en aangepaste fietsen. Gemeenten werken daarvoor samen met leveranciers, maar ook met anderen gemeenten en met de gebruikers van Wmo hulpmiddelen. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau BS&F onder 100 gemeenten. BS&F geeft gemeenten adviezen bij de inkoop van deze hulpmiddelen.

Ruim 80 procent van de gemeenten die in het onderzoek benaderd zijn, zijn positief over de prijs en kwaliteit van het hulpmiddel. Maar ruim een derde van de gemeenten is ontevreden over hoe ze door de leveranciers ontzorgd worden, bijvoorbeeld in het proces van aanvragen. Ook gaf de helft van de gemeenten aan dat ze de kwaliteit van de dienstverlening van de leverancier minder goed vonden dan verwacht.

Samenwerken
Bijna 80 procent van de gemeenten gaf in het onderzoek aan tijdens de aanbesteding samen met andere gemeenten in te kopen. Zo hebben ze namelijk meer invloed op de leveranciers. Bijna driekwart van de gemeenten betrekt daarnaast ook de gebruikers van de Wmo-hulpmiddelen bij de totstandkoming, uitvoering en/of evaluatie van het contract met de leveranciers.

Efficiënt inrichten
Om de inkoop van de Wmo hulpmiddelen nog beter in te richten, zouden gemeenten vaker samen moeten werken met zorgverzekeraars en zorgkantoren. Dat vind 68 procent van de ondervraagde gemeenten. Door beter en vaker samen te werken kan het (her)gebruik en de verstrekking van Wmo hulpmiddelen efficiënter worden georganiseerd tussen de verschillende regelingen, opdrachtgevers en leveranciers.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.