Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Limburgse gemeente omzeilt aanbesteding om financiering project

De gemeente Horst aan de Maas gaf een aannemer direct opdracht voor de reconstructie van een gebied rondom een winkelcentrum, zonder de verplichte meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedure toe te passen. Dat deed de gemeente omdat één van de financierende partijen anders de stekker uit het project zou trekken.

De reconstructie van het gebied zou door de gemeente, supermarktketen Jan Linders en een projectontwikkelaar betaald worden. De Limburger kreeg inzage in de gemeentelijke stukken over het project. Daaruit bleek dat de supermarktketen dreigde het project niet langer te financieren als het eind september niet gereed zou zijn. De extra kosten zouden dan voor rekening van de gemeente komen. De supermarkt wilde voorkomen dat klanten daarna nog hinder zouden ondervinden van de werkzaamheden. De gemeente besloot daarop tot een directe gunning.

Juridische stappen

Ambtenaren waren op de hoogte van de verplichte aanbestedingsprocedure en achtten de kans aanzienlijk dat andere belanghebbende partijen juridische stappen zouden ondernemen. Er zou dan alsnog een meervoudig onderhandse procedure moeten worden opgestart, blijkt uit de door De Limburger opgevraagde stukken. De gemeente handelde daarmee in strijd met het eigen inkoop- en aanbestedingsbeleid. Werken met een waarde van meer dan 100.000 euro moeten volgens het inkoopbeleid van de gemeente via een meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedure vergund worden.

Bron: De Limburger

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link