Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Maastricht maakt fouten in aanbestedingen

De gemeente Maastricht vindt het moeilijk om de Europese aanbestedingsregels altijd even goed na te leven. Accountantskantoor Deloitte heeft over 2017 voor 3,9 miljoen euro aan financiële onregelmatigheden geconstateerd. De meeste onregelmatigheden ontstaan doordat opeengestapelde opdrachten zonder aanbesteding aan één partij worden gegund, waardoor het totaalbedrag boven de aanbestedingsgrens uitkomt.

Volgens Deloitte is de gemeente bekend met deze problemen en heeft het oplossen ervan hoge prioriteit. Zo bevestigd ook concerncontroller Raymond Dirx, tegenover De Limburger. Hij stelt dat de gemeente in de afgelopen jaren veel aandacht heeft besteed aan het naleven van Europese aanbestedingsregels en dat de foutmarge steeds kleiner wordt.

Jurist
Dirx vindt dat de toch al complexe regelgeving rond aanbesteden in de afgelopen jaren alleen maar lastiger is geworden, vanwege de aangescherpte richtlijnen. Daardoor kampen volgens hem meerdere gemeenten met dit probleem. Om het goed te doen “moet de gemiddelde ambtenaar bijna een jurist zijn.” Daarom is inmiddels ook een jurist toegevoegd aan het aanbestedingsteam van de gemeente.

Lokaal beleid
Volgens De Limburger worstelt Maastricht vooral met de grijze gebieden in de regelgeving. Daarnaast zouden de Europese regels vaak conflicteren met lokale beleidsdoelen, vooral bij het aanbesteden van werk en diensten, duurzaamheid en het stimuleren van de lokale economie.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link