Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Marktpartijen pleiten voor samenwerking bij plaatsen zonnepanelen op treinstations

Marktpartijen willen een samenwerking aangaan bij het plaatsen van zonnepanelen op de treinstations van ProRail. Om tot realisatie te komen, slaan ingenieurs en leveranciers samen met ProRail de handen ineen. Solar Magazine bericht hierover.

Afgelopen zomer gaf ProRail aan moeite te hebben om leveranciers van zonnepanelen voor de daken van zijn stations te vinden. Aangezien er bij recente aanbestedingen te weinig animo was voor deelname, werd er door ProRail een marktconsultatie gestart. Met de consultatie wilde de organisatie inzicht krijgen in de haalbaarheid en mening van markpartijen over de voorgenomen wijze van aanbesteden en een beeld krijgen van de beschikbare aannemers en/of installateurs.

Voorkeur voor contractindeling

Een groot deel van de marktpartijen spreekt zijn voorkeur uit voor een contractindeling waarin de samenwerking tussen partijen wordt gezocht. Volgens ProRail voegde een aantal daaraan toe dat ze de voorkeur hebben voor een bouwmatige constructie en een contractindeling waar de aannemer volledig in “de lead” is.

70 stationslocaties

In 2030 wil ProRail over 21 megawattpiek aan pv-vermogen beschikken. De organisatie bezit over 209 stations met perronoverkapping, goed voor in totaal 433.000 vierkante meter. De verwachting is ten minste 70 stationslocaties te voorzien van zonnepanelen om aan de 21 megawattpiek te voldoen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres