Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
03
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Fraude en corruptie
Soort:

Medewerker Rijkswaterstaat fraudeert grootschalig

Medewerker Rijkswaterstaat fraudeert grootschalig

Rijkswaterstaat heeft een medewerker die verdacht wordt van fraude op non-actief gezet. Hij zou sinds 2014 valse facturen hebben ingediend. Voor zover bekend is daar een bedrag van in elk geval 1,7 miljoen euro mee gemoeid.

Volgens de NOS heeft Rijkswaterstaat inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Deze heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en een huiszoeking gedaan bij de bewuste medewerker. Er zijn nog geen arrestaties verricht, maar volgens de politie is het mogelijk dat ook anderen betrokken zijn bij de fraude.

Onderste steen
Naast de politie, is Rijkswaterstaat ook een eigen onderzoek begonnen, zo heeft minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen in een brief laten weten aan de Tweede Kamer. Volgens de minister moet bij dit soort ernstige verdenkingen “de onderste steen boven komen.”

Vergelijkbare incidenten
Daarnaast komt er nog een derde, extern, onderzoek waarin gekeken zal worden hoe in de toekomst fraude in het inkoop- en betaalproces van Rijkswaterstaat voorkomen kan worden. Uit dit onderzoek moet ook duidelijk worden of er meerdere vergelijkbare incidenten zijn voorgekomen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.