Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Medewerker Rijkswaterstaat fraudeert grootschalig

Rijkswaterstaat heeft een medewerker die verdacht wordt van fraude op non-actief gezet. Hij zou sinds 2014 valse facturen hebben ingediend. Voor zover bekend is daar een bedrag van in elk geval 1,7 miljoen euro mee gemoeid.

Volgens de NOS heeft Rijkswaterstaat inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Deze heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en een huiszoeking gedaan bij de bewuste medewerker. Er zijn nog geen arrestaties verricht, maar volgens de politie is het mogelijk dat ook anderen betrokken zijn bij de fraude.

Onderste steen
Naast de politie, is Rijkswaterstaat ook een eigen onderzoek begonnen, zo heeft minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen in een brief laten weten aan de Tweede Kamer. Volgens de minister moet bij dit soort ernstige verdenkingen “de onderste steen boven komen.”

Vergelijkbare incidenten
Daarnaast komt er nog een derde, extern, onderzoek waarin gekeken zal worden hoe in de toekomst fraude in het inkoop- en betaalproces van Rijkswaterstaat voorkomen kan worden. Uit dit onderzoek moet ook duidelijk worden of er meerdere vergelijkbare incidenten zijn voorgekomen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link