Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
02
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Fraude en corruptie
Soort:

Medewerkers HTM schenden integriteit aanbesteding

Medewerkers HTM schenden integriteit aanbesteding

HTM heeft twee werknemers ontslagen die betrokken waren bij een aanbesteding voor veiligheidsdiensten in trams, bussen en bij haltes. Tegelijkertijd heeft het bedrijf ook het aanbestedingsproces stopgezet. Ze kan niet meer garanderen dat alle fases in het proces eerlijk en integer zijn verlopen.

HTM ontdekte volgens OvPro dat de eerste ontslagen werknemer vertrouwelijke informatie deelde met een op de aanbesteding ingeschreven beveiligingsbedrijf. Hij zou persoonlijke belangen bij het bedrijf hebben. De andere beschaamde collega bleek een vergoeding te hebben ontvangen voor het inzetten van HTM-medewerkers bij de beveiliging van commerciële evenementen. Beide werknemers werkten op de afdeling Controle & Veiligheid.

Reiziger
Aanbestedingsnieuws stelt dat de aanbesteding ging om een contract voor 7 jaar, waar een bedrag van 45 miljoen euro mee gemoeid was. Nu dat in het water is gevallen, zal de HTM-directie binnenkort besluiten in welke vorm de beveiligingsdiensten zullen worden voortgezet. Tot die tijd zullen zij in handen blijven van de huidige dienstverlener. Het bedrijf benadrukt dat de reiziger niks van de kwestie zal merken.

Klokkenluiders
De integriteitsschendingen kwamen aan het licht nadat medewerkers van de afdeling Controle & Veiligheid de directie van HTM hadden getipt. De stadsvervoerder had in 2018 als onderdeel van een bredere cultuurverandering een gedragscode ingevoerd, met daarin een klokkenluidersregeling. De directie roept medewerkers nu dan ook op om misstanden en nevenwerkzaamheden te blijven aankaarten. Ook ontwikkelt het integriteitstraining voor al haar medewerkers.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.