Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Medewerkers HTM schenden integriteit aanbesteding

HTM heeft twee werknemers ontslagen die betrokken waren bij een aanbesteding voor veiligheidsdiensten in trams, bussen en bij haltes. Tegelijkertijd heeft het bedrijf ook het aanbestedingsproces stopgezet. Ze kan niet meer garanderen dat alle fases in het proces eerlijk en integer zijn verlopen.

HTM ontdekte volgens OvPro dat de eerste ontslagen werknemer vertrouwelijke informatie deelde met een op de aanbesteding ingeschreven beveiligingsbedrijf. Hij zou persoonlijke belangen bij het bedrijf hebben. De andere beschaamde collega bleek een vergoeding te hebben ontvangen voor het inzetten van HTM-medewerkers bij de beveiliging van commerciële evenementen. Beide werknemers werkten op de afdeling Controle & Veiligheid.

Reiziger
Aanbestedingsnieuws stelt dat de aanbesteding ging om een contract voor 7 jaar, waar een bedrag van 45 miljoen euro mee gemoeid was. Nu dat in het water is gevallen, zal de HTM-directie binnenkort besluiten in welke vorm de beveiligingsdiensten zullen worden voortgezet. Tot die tijd zullen zij in handen blijven van de huidige dienstverlener. Het bedrijf benadrukt dat de reiziger niks van de kwestie zal merken.

Klokkenluiders
De integriteitsschendingen kwamen aan het licht nadat medewerkers van de afdeling Controle & Veiligheid de directie van HTM hadden getipt. De stadsvervoerder had in 2018 als onderdeel van een bredere cultuurverandering een gedragscode ingevoerd, met daarin een klokkenluidersregeling. De directie roept medewerkers nu dan ook op om misstanden en nevenwerkzaamheden te blijven aankaarten. Ook ontwikkelt het integriteitstraining voor al haar medewerkers.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres