Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Medicijnen stuk goedkoper onder druk verzekeraars

Medicijnfabrikanten voeren per 1 juli een forse prijsverlaging door. Ze staan onder druk van verzekeraars. die alleen nog het goedkoopste medicijn willen vergoeden waarvan het patent is verlopen.Sommige medicijnen kosten binnenkort slechts nog een fractie van hun oorspronkelijke prijs. De prijs van cholesterolverlager simvastatine zakt bijvoorbeeld met 84.5 procent. bloeddrukverlager enalapril met 91.3 procent en migrainemiddel sumatriptan met 86.3 procent.

De prijsverlaging gebeurt onder druk van verzekeraars en de politiek. Die vinden dat de prijzen kunstmatig hoog zijn gehouden. om apothekers kortingen en bonussen te kunnen geven. De inkoopkortingen werden door apothekers gebruikt om hun reguliere praktijkkosten te drukken.

Voor de rest van dit jaar wordt de kostenbesparing geschat op ongeveer 300 miljoen euro. Jaarlijks zal de besparing 480 miljoen euro bedragen. De apothekers eisen nu dat de vergoeding per recept wordt verhoogd van 6 euro naar 8.25 euro. exclusief BTW.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link