Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Meedingen in plaatselijke aanbestedingen

De PvdA wil dat buurtbewoners als collectief mogen meedingen in aanbestedingen binnen hun eigen buurt. Dit is één van de drie ‘buurtrechten’ waar de PvdA zich voor inzet. Door mee te dingen in aanbestedingen krijgen de buurtbewoners meer grip op hun buurt en het zorgt tevens voor meer werkgelegenheid.

Zo mogen buurtbewoners zelf het vuilnis ophalen of het gras in het plantsoen maaien tegen een vergoeding. Ook krijgen ze het recht als eerste te bieden op braakliggend terrein en gemeentelijk vastgoed en mogen ze voorstellen aandragen die meewegen in het bestemmingsplan.

Initiatieven tegen werkloosheid
PvdA-Kamerlid Grace Tanamal geeft aan dat initiatieven van bewoners nu nog vaak stranden op bureaucratie en lastige ambtenaren. “Het is absoluut niet zo dat bewoners verplicht worden vuil op te halen in hun wijk. Het is ook geen manier om te bezuinigen. Als je het niet wilt, moet de overheid het blijven doen. Maar in achterstandswijken waar veel werkloosheid is, zie je allerlei initiatieven ontstaan”, zegt Tanamal in het AD.

Experimenteren met buurtrechten
De PvdA wil dat minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) gemeenten aanwijst om met buurtrechten te experimenteren. De kans is groot dat Plasterk het plan steunt, omdat hij al langere tijd pleit voor meer macht voor de buurtbewoners.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link