Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Meer kennis nodig om binnenklimaat scholen te verbeteren

Niet meer geld, maar meer expertise moet leiden tot betere luchtkwaliteit in schoolgebouwen. De focus op de laagste prijs bij aanbestedingen, uiteenlopende belangen en te weinig kennis bij schoolbesturen en aannemers zorgen ervoor dat het verbeteren van het binnenklimaat in scholen achterblijft. Een derde van alle 6700 scholen in Nederland haalt de normen voor een gezond binnenklimaat geregeld niet.

Sinds de uitbraak van de coronapandemie is er meer aandacht voor een gezond binnenklimaat. Toch blijft dat binnenklimaat op een aanzienlijk deel van de scholen achter. Demissionair minister van Onderwijs, Arie Slob, heeft daarom extra geld vrijgemaakt voor de aanpak van scholen: 360 miljoen euro. Extra geld is echter niet de oplossing, zeggen schoolbestuurders en experts op het gebied van binnenklimaat.

Uniforme normen

Kies liever voor een team van deskundigen dat scholen en leveranciers kan begeleiden, stelt Ragna Kuiper-Smits, directeur van een school in Vlaardingen. Zij ziet dat leveranciers vaak niet weten hoe om te gaan met schoolgebouwen. “Kennis, samenwerking en bundeling van geldstromen en projecten zijn nodig”, zegt ook transitiedeskundige Olivier Lauteslager. GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld dringt aan op uniforme normen en deadlines. “Ongeacht het jaar waarin een school is gebouwd, zouden scholen daar bijvoorbeeld in 2030 allemaal aan moeten voldoen. Nu ontbreekt het aan een uniforme norm.”

Bron: Cobouw.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link