Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Meevaller 2 miljard euro mede dankzij merkloze medicijnen

De zorg heeft in Nederland afgelopen jaar twee miljard euro minder gekost dan begroot. De meevaller voor kabinet Rutte 2 komt mede door de inkoop en aanbesteding van goedkopere merkloze medicijnen. Dat meldt de Volkskrant, zich baserend op Haagse bronnen.

Ziekenhuizen zouden op grote schaal merkloze medicijnen hebben ingekocht, in plaats van duurdere medicijnen met een merk. Ook zouden afspraken over kostenbeheersing in de geestelijke gezondheidszorg tot besparingen leiden. Onder meer afspraken over het aantal bedden in inrichtingen. Bij de langdurige zorg in verpleeghuizen zou veel minder voordeel in de kosten zijn behaald.

Kostenbesparing
Sinds 1 januari dit jaar is een groot deel van de  zorg overgeheveld van het Rijk naar de gemeenten. Het kabinet hoopt ook daarmee een kostenbesparing te boeken, maar de effecten van deze decentralisatie van zorgtaken moeten nog worden afgewacht. Sinds het aantreden van minister Edith Schippers in 2010 zijn de ramingen voor de zorgkosten in totaal zo’n 12 miljard euro lager uitgevallen dan begroot, aldus de Volkskrant.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link