Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Met innovatiepartnerschap duurzame treinen inkopen

Het Duitse Bundesland Schleswig-Holstein wil met een innovatiepartnerschap duurzaam aangedreven treinen ontwikkelen. De deelstaat hoopt met de aanbesteding het passagiersvervoer per spoor te verduurzamen, door treinen te laten ontwikkelen met innovatieve aandrijftechnieken.

Een groot deel van het spoor in Scheswig-Holstein is niet geëlektrificeerd, waardoor er op dit moment gereden wordt met dieseltreinen. Nieuwe technologieën moeten ervoor zorgen dat de CO2-uitstoot verminderd wordt. Gedacht wordt aan hybridetreinen, batterijtreinen of waterstoftreinen, schrijft PIANOo.

Betaalbaar
De deelstaat stelt daarbij wel de eis dat de innovatieve treinen betaalbaar moeten zijn. Daarna zullen deze treinen ter beschikking worden gesteld aan de regionale concessiehouder. De treinen moeten voor 2021 leverbaar zijn en de winnende inschrijver zal de treinen tot 2040 moeten onderhouden.

Gunningscriteria
Naast de kosten en milieuvriendelijkheid van de trein zijn ook de investeringen in het spoornet, mogelijkheid om de treinen om te bouwen naar volledig elektrische voertuigen, aangeboden reiscomfort, leveringsdatum en beheersing beschikbaarheidsrisico belangrijke gunningscriteria.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres