Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Met innovatiepartnerschap duurzame treinen inkopen

Met innovatiepartnerschap duurzame treinen inkopen

Het Duitse Bundesland Schleswig-Holstein wil met een innovatiepartnerschap duurzaam aangedreven treinen ontwikkelen. De deelstaat hoopt met de aanbesteding het passagiersvervoer per spoor te verduurzamen, door treinen te laten ontwikkelen met innovatieve aandrijftechnieken.

Een groot deel van het spoor in Scheswig-Holstein is niet geëlektrificeerd, waardoor er op dit moment gereden wordt met dieseltreinen. Nieuwe technologieën moeten ervoor zorgen dat de CO2-uitstoot verminderd wordt. Gedacht wordt aan hybridetreinen, batterijtreinen of waterstoftreinen, schrijft PIANOo.

Betaalbaar
De deelstaat stelt daarbij wel de eis dat de innovatieve treinen betaalbaar moeten zijn. Daarna zullen deze treinen ter beschikking worden gesteld aan de regionale concessiehouder. De treinen moeten voor 2021 leverbaar zijn en de winnende inschrijver zal de treinen tot 2040 moeten onderhouden.

Gunningscriteria
Naast de kosten en milieuvriendelijkheid van de trein zijn ook de investeringen in het spoornet, mogelijkheid om de treinen om te bouwen naar volledig elektrische voertuigen, aangeboden reiscomfort, leveringsdatum en beheersing beschikbaarheidsrisico belangrijke gunningscriteria.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.