Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Metropoolregio gaat opnieuw oplaadpalen gunnen

De Metropoolregio Amsterdam gaat opnieuw openbare oplaadpalen voor elektrische auto’s aanbesteden. Het is een kleinere opdracht dan de vorig jaar ingetrokken klus voor het plaatsen van oplaadpalen. De Metropoolregio zegt dit te doen om zo meer in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de markt voor oplaadinfrastructuur.

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) is een samenwerkingsverband van 36 gemeentes, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Stadsregio Amsterdam. De samenwerking moet zorgen voor een uitbreiding van het aantal openbare laadplaatsen in de eigen regio. Het zet nu met de nieuwe aanbestedingsopdracht in op de realisatie van 200 ‘oplaadobjecten’, die binnen een half jaar moeten worden neergezet. Er wordt dus verder niet gespecifieerd hoeveel laadpunten er per object moeten komen; dat kunnen er één of twee worden. Dat schrijft Energeia.nl

Nieuwe ontwikkelingen
De MRA zet nu, met het oog op de toekomst, liever kleinere en kortlopende opdrachten uit. “Die bieden namelijk de mogelijkheid om snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt van oplaadinfrastructuur”, zo wordt in een toelichting aangegeven. MRA heeft daarnaast bij deze opdracht verwoord dat er een “eenduidig tarief voor de laaddienst” moet worden gehanteerd, een “all-in fixed price, zonder bijkomende of onverwachte kosten voor het gebruik”.

Ingetrokken gunning
Vorig jaar kwam de MRA in eerste instantie met een aanbesteding voor de plaatsing van 600 laadpalen met elk twee punten, dus 1.200 laadpunten in totaal. Deze opdracht werd voorlopig gegund aan de combinatie Nuon/Heijmans, maar de aanbesteding werd weer ingetrokken nadat Alliander er succesvol bezwaar tegen had gemaakt. “We kwamen er toen achter dat we de aanbesteding iets te strak hadden vormgegeven”, aldus projectleider Frenken in gesprek met Energeia.nl. Nuon zegt vorig jaar er in te hebben berust dat de voorlopige gunning werd ingetrokken. Het bedrijf zal meedoen aan de nieuwe aanbesteding.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé: