Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Microsoft weren uit EU-inkoopprocedures'

Microsoft kan volgens Europarlementarier Heide Rühle van de Duitse partij de Groenen niet meer deelnemen aan openbare inkoopprocedures van de EU-organisatie. De Europese regels sluiten bedrijven uit die veroordeeld zijn voor een misdrijf.Rühle stelde vorige week schriftelijke vragen aan het Europees Parlement (EP) over Microsoft. Dat besloot in 2007 niet in hoger beroep te gaan tegen de boete van 1.36 miljard vanwege misbruik van marktmacht. Volgens Rühle is misbruik daarmee juridisch gezien een feit en moet de EU hier ook naar handelen.

Verwacht wordt dat Rühle rekening houdt met de mogelijkheden van de Europese Commissie om Microsoft toch toe te laten tot de procedure. De vragen aan het EP zouden bedoeld zijn om Microsoft duidelijk te maken dat de invloed van de Europese Commissie op het gedrag van het bedrijf niet beperkt hoeft te blijven tot het uitdelen van een boete.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres