Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van die advertenties wordt de redactie betaald die het nieuws op deze website verzorgd. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Militairen moeten zelf kleding kopen

Volgende maand doen Nederlandse militairen mee aan een NAVO-oefening in Noorwegen. Ze zullen dan zelf hun kleding moeten kopen. Het kledingbedrijf van de landmacht kon niet op tijd de inkoop regelen. Een woordvoerder kon aan de Telegraaf niet aangeven wat er misging bij de aanbesteding.

Volgens de Telegraaf zouden de problemen zijn veroorzaakt doordat te veel militairen in te korte tijd soortgelijke kleding nodig hadden. Ook de militairen die onderdeel zijn van de NAVO-steunmacht in Litouwen hebben immers winteruitrusting nodig. Toch vinden critici tijdgebrek geen goed excuus. Kledingbedrijf KPU zou immers een jaar de tijd hebben gehad om de benodigde kleding te leveren.

Onacceptabel
Het ministerie van Defensie benadrukt in de Telegraaf dat de militairen voor de kleding een voorschot van 1000 euro zullen krijgen en dat de uitrusting volledig vergoed zal worden. De boosheid bij militaire vakbond VBM is er niet minder om. Voorzitter Jean Debie, stelt tegenover WNL dat het zeker met het op veiligheid onacceptabel is dat de Koninklijke Landmacht niet gewoon zelf de kleding regelt.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres