Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
09
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Militairen moeten zelf kleding kopen

Militairen moeten zelf kleding kopen

Volgende maand doen Nederlandse militairen mee aan een NAVO-oefening in Noorwegen. Ze zullen dan zelf hun kleding moeten kopen. Het kledingbedrijf van de landmacht kon niet op tijd de inkoop regelen. Een woordvoerder kon aan de Telegraaf niet aangeven wat er misging bij de aanbesteding.

Volgens de Telegraaf zouden de problemen zijn veroorzaakt doordat te veel militairen in te korte tijd soortgelijke kleding nodig hadden. Ook de militairen die onderdeel zijn van de NAVO-steunmacht in Litouwen hebben immers winteruitrusting nodig. Toch vinden critici tijdgebrek geen goed excuus. Kledingbedrijf KPU zou immers een jaar de tijd hebben gehad om de benodigde kleding te leveren.

Onacceptabel
Het ministerie van Defensie benadrukt in de Telegraaf dat de militairen voor de kleding een voorschot van 1000 euro zullen krijgen en dat de uitrusting volledig vergoed zal worden. De boosheid bij militaire vakbond VBM is er niet minder om. Voorzitter Jean Debie, stelt tegenover WNL dat het zeker met het op veiligheid onacceptabel is dat de Koninklijke Landmacht niet gewoon zelf de kleding regelt.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.