Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Miljoen extra voor Kroonplein in Lemelerveld

De gemeenteraad van Dalfsen heeft dinsdag ingestemd met het beschikbaar stellen van een miljoen euro extra voor de herinrichting van het Kroonplein in Lemelerveld[slide], zo schrijft destentor.nl. De ChristenUnie en de VVD waren het er niet mee eens. In totaal wordt er twee miljoen euro uitgetrokken.

Hiervan moeten de oevers bij het kanaal richting het viaduct bij de N348 ook aangepakt worden. De aanpak van het Kroonplein werd in eerste instantie begroot op ongeveer 1,1 miljoen euro. Door een tegenvallende aanbesteding is nu bijna het dubbele bedrag nodig.

Achterkant van een sigarendoosje
Voor de ophoging van de oevers zijn meerdere redenen en oorzaken. Een daarvan is dat in 2011 bij de vaststelling van het budget wel erg positief is gerekend, zo stelt wethouder Ruud van Leeuwen. “Die berekening is eigenlijk op de achterkant van een sigarendoosje gemaakt. Een getal uit de hoge hoed. Daarnaast ging men uit van een aanbestedingsvoordeel, maar dat is niet gekomen”, aldus de wethouder.

Storm van kritiek
Door de ruime overschrijding van de kosten, kreeg Van Leeuwen begin februari al een storm van kritiek over zich heen. Mede omdat maanden terug al met het werk is begonnen en de gemeenteraad in eerste instantie aangaf een versoberingsvoorstel af te wachten. “Nu komt er een nieuw plan dat veel meer geld kost en niet in het gegeven kader past”, zei Luco Nijkamp (Christenunie) destijds kritisch. “Als raad zijn we hier nooit over geïnformeerd. Het was wijs als er ook een alternatief was geweest. Dan hadden we iets te kiezen.”

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link