Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Miljoenenopdracht bouw zuiveringsinstallatie naar Heijmans

Bouwbedrijf Heijmans gaat samen met aannemingsbedrijf GMB een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie in Utrecht bouwen. Het contract voor het ontwerpen, bouwen en tien jaar onderhouden van de waterzuiveringsinstallatie heeft een waarde van meer dan 120 miljoen euro. Heijmans heeft een aandeel van twee derde en GMB een derde.

Het hoogheemraadschap laat de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie bouwen, omdat de huidige installatie verouderd is. Daarbij spelen strengere normen die worden gesteld aan de kwaliteit van gezuiverd water ook mee. Heijmans en GMB beginnen dit jaar aan de voorbereidende werkzaamheden en zullen in 2017 starten met de bouw van de installatie. De oplevering is gepland voor begin 2019.

Vorige maand werd bekend dat de zuiveringsinstallatie miljoenen euro’s duurder uitviel dan begroot. De hoge prijs was het gevolg van de keuze om de bouwer de komende tien jaar verantwoordelijk te maken voor het onderhoud van de installatie. Het bestuur heeft daarop toch besloten de bouw door te laten gaan.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres