Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Minder faalkosten door convenant MKB en Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft minder ‘faalkosten’ door intensieve samenwerking met MKB Platform Rijnmond. Eerder sloot de gemeente een convenant met het MKB en dit doet volgens de partijen wat het moet doen: betere kwaliteit tegen lagere kosten. In het convenant werd afgesproken om opdrachten vaker meervoudig onderhands aan te besteden. Twaalf andere gemeenten gaan nu het Rotterdamse voorbeeld volgen.

De zogenaamde faalkosten kunnen oplopen tot wel 30 procent. Samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers en eerdere betrokkenheid kunnen die kosten drastisch beperken. Dat was de achtergrond van het in 2011 gesloten convenant. En het blijkt volgens zowel de gemeente als de marktpartijen te werken. Dat schrijft Cobouw.nl

Naast onderhandse aanbesteding is geëxperimenteerd met niet langer op laagste prijs te gunnen, maar kwaliteit en uitwerking van het schetsontwerp mee te wegen. Dat laatste zou ook bijdragen aan kostenbesparing en minder faalkosten.

De samenwerking blijkt nu goed te werken. “En dat is niet klef met elkaar omgaan, maar zakelijk en hard. Maar wel op basis van transparantie en vertrouwen”, zegt de directeur van Ingenieursbureau Rotterdam, Johan Vermeer tegen Cobouw.nl. Daarbij is uitwisseling van vollediger en juiste informatie een centraal punt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé: