Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Minder uitstoot CO2 Verenigd Koninkrijk door gunning

Een grote openbare aanbesteding voor schone auto’s zorgden in het Verenigd Koninkrijk bij publieke wagenparken voor 15 procent minder uitstoot van CO2. Dit is gemeten van 2008 tot en met 2013. De zogenaamde “Low Carbon Vehicle Public Procurement Programma (LCVPPP)” zorgde voor 700 hybride en elektrische wagens, die ingekocht werden door 77 publieke organisaties. Vier leveranciers kregen de opdracht gegund. De LCVPP werd opgericht om de vraag naar ‘groene auto’s’ te stimuleren. Dat schrijft het Britse vakblad voor bedrijfswagens FleetNews.

Chris Walsh, is voor het Britse Cenex manager van de technisch support en consultancy. Cenex is een consultant zonder winstoogmerk dat onder meer aan overheden advies geeft over CO2-uitstoot. Walsh zegt: “De LCVPPP heeft aangetoond dat innovatie georiënteerde inkoop met succes kan worden gebruikt om nieuwe koolstofarme voertuigen op de markt te brengen, in een schaal dat ook echt impact heeft. Het programma heeft deze voertuigen in ‘real world conditions’ weten te brengen. Het bracht leermomenten, kostenbesparingen en marktgroei voor groene auto’s in de publieke sector van het Verenigd Koninkrijk.”

Bestelauto’s
De tweede fase van de aanbesteding zal de aanschaf zijn van 500 Ashwoods hybride bestelauto’s. Deze wagens voldeden volgens de Britten het beste aan de criteria voor prijs en prestaties. Door de aanbesteding kregen publieke wagenparkbeheerders de mogelijkheid om de risico’s te managen als het gaat om innovatieve technologie. Daarnaast konden de afnemers kosten reduceren door meerdere wagens in te kopen én hun milieudoelstellingen behalen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres