Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Mislukte aardappeloogst zorgt voor hoge inkoopprijzen frites

Een patatje eten zou het komende jaar wel eens een dure aangelegenheid kunnen gaan worden. De fritesfabrikanten zullen hun fritesprijzen verhogen. door de grotendeels mislukte aardappeloogst van 2006. De inkoopprijzen liggen hierdoor een stuk hoger en de horeca vreest dat dit op hen zal worden doorberekend. Ze willen dit alleen niet verhalen op de consument.


De sector Fastfoot- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland heeft daarom al een oproep gedaan naar de fabrikanten. Ze willen dat de verhogingen worden gematigd. Daarvoor zouden enkel de duurdere inkoopprijzen moeten worden doorberekend en niet de meerkosten van de bewerking van de aardappels. De fritesfabrikanten hebben al aangekondigd dat de inkoopprijzen voor de horeca flink zullen stijgen.

Voor supermarkten ging dit in oktober 2006 al met veertig procent omhoog. Ondernemers willen de stijgingen niet doorvoeren richting de concument. Prijsstijgingen door hogere inkoopprijzen wordt door de klant als negatief ervaren. Koninklijk Horeca Nederland gaat daarom de prijzen kritisch bekijken.

Bron: AgriHolland

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link