Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

MKB teleurgesteld over uitstel stemming Aanbestedingswet

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn teleurgesteld over de uitstel van de behandeling van de nieuwe Aanbestedingswet in de Tweede Kamer. Zonder opgaaf van reden vroeg Kamerlid Monasch (PvdA) om uitstel van de stemming. Zijn verzoek werd vervolgens gesteund door de rest van de Kamer. Volgens SC online melden SP en VVD dat Monasch tijd nodig heeft voor een amendement dat hij in de maak heeft. Dit zou betrekking hebben op sociale diensten, zoals gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening, die nu zijn uitgezonderd van de aanbestedingsplicht.

De ondernemersorganisaties roepen op om de behandeling van de Aanbestedingswet niet langer uit te stellen, schrijft Nu.nl. Ondernemers worstelen volgens MKB-Nederland en VNO-NCW al jaren met de huidige aanbestedingspraktijk, die het MKB uitsluit door de hoge eisen die er gesteld worden aan de omzet en referenties. De nieuwe wet moet het MKB meer kansen bieden.

Mkb centraal
Om dit te bewerkstelligen hebben verschillende Kamerleden moties en amendementen ingediend. Hierbij staat het mkb centraal. Er wordt gepleit voor meer ruimte om lokaal aan te besteden, minder nadruk op de factor prijs, vergoedingen bij aanbestedingen en het voorkomen van onnodig clusteren. Ook wil de Kamer meer ruimte voor innovatie en betere toezicht op de aanbestedingen.

Nieuw amendement
Sharon Gesthuizen (SP) heeft gistermiddag ook een amendement toegevoegd. Hierin wil ze dat de Commissie van Aanbestedingsexperts de taak van het Expertisecentrum aanbesteden PIANOo over gaat nemen. Daarnaast moet de Commissie zich gaan richten op het bevorderen van de doelmatigheid van aanbestedingsprocedures.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres