Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Mogelijk vertraging ERTMS door Fyra-enquête

De Fyra-enquête zou voor vertraging kunnen gaan zorgen in de aanbesteding en contractering van het Europese beveiligingssysteem ERTMS.  Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil dat de aanbevelingen van de parlementaire enquête worden meegenomen in de uitrol van ERTMS.

De dreigende vertraging komt doordat de publicatie van het Fyra-rapport van vóór het zomerreces van dit jaar naar september of oktober verschoven. Ook het aanstellen van specialisten voor het ERTMS-programma heeft vier tot zes maanden langer geduurd dan gepland. Het projectbureau kijkt nu naar maatregelen om de verloren tijd in te halen. De planning is dat ERTMS vanaf 2016 gefaseerd zal worden uitgerold.

Geleerd van fouten
Staatssecretaris Mansveld reageert naar aanleiding van de Tweede voortgangsrapportage ERTMS. Omdat het bij de Fyra ook een groot spoorproject betrof, waarbij verschillende partijen betrokken waren, wil het ministerie dat er wordt geleerd van fouten die in het verleden zijn gemaakt.Dat schrijft SpoorPro.nl.

Krappe planning
Mansveld wil daarom met de Tweede Kamer in debat. “Wellicht kan op basis van de aanbevelingen van de enquête eerst een algemene uitspraak gedaan worden over de impact ervan op het programma ERTMS.” Mansveld lijkt de bui al te zien hangen. “Als er tot september of oktober moet worden gewacht op het rapport dan wordt het het een krappe planning voor de aanbesteding- en contracteringstrategie eind dit jaar en projectbeslissingen in 2016.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres