Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Mogelijke belangenverstrengeling bij aanbesteding van 10 miljoen euro Politie

Onderzoek van RTL Nieuws wijst uit dat er mogelijk sprake is van belangenverstrengeling bij een aanbesteding van de Politie. Het gaat om een aanbesteding ter waarde van 10 miljoen euro voor de inkoop van eerstehulppakketten.

De Politie schreef een aanbesteding uit voor 42.000 eerstehulppakketten. De aanbesteding is gewonnen door Special Medics. Twee agenten uit de aanbestedingscommissie verkopen uit naam van hun eigen bedrijf echter ook dit soort pakketten, die onder andere door Special Medics geleverd worden.

Twee andere bedrijven die zich inschreven voor de aanbesteding hebben daarom een klacht ingediend. Zij vinden dat de procedure te veel naar één leverancier en product is geschreven. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de Politie verwerpt de klacht en stelt dat er “niet onzorgvuldig, niet onbekwaam en vrij van dubbele belangen is gehandeld in deze aanbesteding”. De geraadpleegde aanbestedingsexperts van de Universiteit Utrecht en TU Eindhoven vinden echter dat er wel degelijk sprake is van een schijn van belangenverstrengeling. Alleen daarom al zou de aanbestedingsprocedure gestopt volgens hen moeten worden.

Ook CDA en PVDA willen dat de procedure opnieuw doorlopen wordt. Aanbestedingen bij de Politie moesten in het verleden vaker opnieuw vanwege gemaakte fouten. Kamerlid Chris van Dam (CDA) wil dat de korpsleiding het aanbestedingsproces gaat onderzoeken om te voorkomen dat toekomstige aanbestedingen ook opnieuw moeten.  

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres