Magnifying glass Close

Nederland krijgt miljoenenopdracht voor opslaan onderdelen F-35

Nederland gaat alle reservedelen voor alle F-35-toestellen in Europa opslaan. Het gaat om de opslag, verzending en beheer van reservedelen van ruim vierhonderd F35’s. Circa zeventig Nederlandse bedrijven profiteren hiervan. Volgens minister Kamp levert het contract naar verwachting enkele honderden miljoenen aan extra omzet voor onze logistiek- en distributiesector op. Dat schrijft Defensie in zijn persbericht.

De bedrijven worden betrokken bij het beheer van de reservedelen. De drijvende kracht achter het binnenhalen van deze opdracht is OneLogistics. Het samenwerkingsverband van Nederlandse bedrijven uit de Topsector Logistiek, kennisinstellingen en de ministeries van Defensie, Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu heeft zich ingespannen om dit werk naar Nederland te halen.

Het Pentagon heeft Nederland aangewezen voor deze klus, vanwege de ‘geïntegreerde aanpak’. De onderdelen gaan naar een centrale opslagplaats in Europa. Vanaf daar zijn ze snel te verpakken en te verzenden, inclusief douaneafhandeling en exportvergunningen. Dit European warehouse krijgt een vooruitgeschoven post op Schiphol. Met de door Nederland voorgestelde aanpak worden de kosten laag gehouden, de voorraden geoptimaliseerd en moet een goede beschikbaarheid van F-35-toestellen worden behaald.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres