Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
08
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Aanbesteden, Economie
Soort:

Nederland krijgt miljoenenopdracht voor opslaan onderdelen F-35

Nederland gaat alle reservedelen voor alle F-35-toestellen in Europa opslaan. Het gaat om de opslag, verzending en beheer van reservedelen van ruim vierhonderd F35’s. Circa zeventig Nederlandse bedrijven profiteren hiervan. Volgens minister Kamp levert het contract naar verwachting enkele honderden miljoenen aan extra omzet voor onze logistiek- en distributiesector op. Dat schrijft Defensie in zijn persbericht.

De bedrijven worden betrokken bij het beheer van de reservedelen. De drijvende kracht achter het binnenhalen van deze opdracht is OneLogistics. Het samenwerkingsverband van Nederlandse bedrijven uit de Topsector Logistiek, kennisinstellingen en de ministeries van Defensie, Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu heeft zich ingespannen om dit werk naar Nederland te halen.

Het Pentagon heeft Nederland aangewezen voor deze klus, vanwege de ‘geïntegreerde aanpak’. De onderdelen gaan naar een centrale opslagplaats in Europa. Vanaf daar zijn ze snel te verpakken en te verzenden, inclusief douaneafhandeling en exportvergunningen. Dit European warehouse krijgt een vooruitgeschoven post op Schiphol. Met de door Nederland voorgestelde aanpak worden de kosten laag gehouden, de voorraden geoptimaliseerd en moet een goede beschikbaarheid van F-35-toestellen worden behaald.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.