Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ambulancezorg wint aanbesteding in Denemarken

De Deense dochtermaatschappij van het Nederlandse Bios Ambulancezorg BV heeft een aanbesteding gewonnen voor het verrichten van ambulancediensten in de Regio Zuid-Denemarken.[slide] Het is de eerste keer dat een Nederlandse ambulancevervoerder een klus van deze omvang in het buitenland bemachtigt. Het contract heeft een looptijd van tien jaar en start volgend jaar september. 

De ambulances gaan rijden over een oppervlakte dat tien keer zo groot is als Rotterdam-Rijnmond, maar met nog geen miljoen inwoners is het Deense gebied veel minder dichtbevolkt.  De contractwaarde beslaat in totaal een half miljard euro, met een jaaromzet van ongeveer 50 miljoen euro. Er zullen ongeveer 600 mensen aan het werk gaan en er worden 94 ambulances aangeschaft. 

Bios Ambulance Services Danmark A/S heeft in Denenmarken het contract ondertekend. Bios versloeg bij de aanbesteding de Deense wereldspeler Falck op haar thuismarkt. Aad Romijn, Directeur Operations van het in Rotterdam gevestigde BIOS-groep en algemeen directeur (ad interim) van de nieuwe Deense ambulancedochter is in zijn nopjes met de deal: “Wij zijn via onze landelijke zorgvervoeractiviteiten voor onder meer ouderen en mensen met een mobiliteitshandicap gewend om te opereren in een zeer competitieve markt, waarbij aanbestedingen leidend zijn. Deze ervaring hebben we nu succesvol kunnen toepassen in Denemarken,” aldus Romijn in een vakblad voor Taxi professionals. 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link