Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nederlandse arbeidsvoorwaarden in aanbesteding

De SP en de Pvda in Groningen waarschuwen dat buitenlandse onderaannemers er met grote bouwprojecten vandoor gaan. [slide]De SP en de PvdA wil nu dat in de voorwaarden van de aanbestedingen zekerheden worden ingebouwd, zodat buitenlandse onderaannemers er niet alsnog met de gunning vandoor gaan. Dit met het oog op grote projecten als de aanpak van de zuidelijke ringweg, het stationsgebied en het aardbevingsbestendig maken van panden.

Nederlandse arbeidsvoorwaarden
Volgens de SP en PvdA moet daarom in de voorwaarden van de aanbesteding staan dat werknemers alleen aan de slag kunnen als ze werken en betaald worden volgens de Nederlandse arbeidsvoorwaarden. Als dat gebeurt, dan is het aantrekkelijker om mensen uit de regio in te huren, want die hoef je geen kost en inwoning te bieden, menen de partijen.

Onderaannemers
Elk bedrijf in Europa mag zich bij een Europese aanbesteding aanbieden. Wie het beste aan de voorwaarden voldoet krijgt de klus. Het is moeilijk in de hand te houden wie zij als onderaannemers inhuren. Dat bleek eerder bijvoorbeeld bij de bouw van de energiecentrales in de Eemshaven.

Aanbesteding
Met het opnemen van de Nederlandse arbeidsvoorwaarden in de aanbesteding ben je er volgens SP-raadslid Wim Koks nog niet. ‘Bij de aanbesteding van het Forum stond dat wel in de voorwaarden, maar daar is de controle niet apart in de aanbesteding geregeld. Controleurs mogen nu niet zomaar de loonstrookjes inzien. Dat moet nu wel gebeuren.’

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link