Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

BIOS-groep verovert Deense ambulancevervoer

Vervoerder BIOS-groep gaat voor de Deense overheid een groot deel van het ziekenvervoer in het zuiden van het land uitvoeren. Het gaat om een opdracht voor tien jaar met een totale contractwaarde van maar liefst 500 miljoen euro. BIOS won in 2014 de aanbesteding die in Denemarken was uitgeschreven en troefde daarmee de Deense aanbieders af. Sinds 1 september rijden de eerste ambulances rond.

Het is voor het Rotterdamse concern de eerste buitenlandse opdracht. “We zagen de Deense aanbesteding op TenderNed staan en hebben er serieus werk van gemaakt”, zegt de woordvoerder in een toelichting. “We wonnen bij de Europese aanbesteding voor het ambulancevervoer in Zuid-Denemarken uiteindelijk drie van de vier percelen.” Dat schrijft FD.nl.

Commotie
Dat de Nederlandse BIOS-groep het Deense ziekenvervoer gaat verzorgen, leidde tot commotie in het land. “We wonnen volgens de opdrachtgever op prijs en kwaliteit van onze dienstverlening. Voor die prijs kunnen we het nooit goed doen, stelden onze tegenstanders”, aldus de vervoerder. Ondertussen staan de Deense kranten bol van de problemen die er met de nieuwe ambulance-exploitant zouden zijn. BIOS zou in Denemarken onder andere niet genoeg ambulancepersoneel hebben om de dienstroosters vol te krijgen.

‘Enorm opgeblazen’
Volgens de woordvoerder van BIOS is het hele probleem ‘enorm opgeblazen’ door de Deense media. Vooral concurrent Falck heeft hier een hand in gehad. Praktisch al het Deense ambulancevervoer is al meer dan 80 jaar in de handen van Falck. Volgens de voorzitter van het parlement van de provincie Zuid Denemarken Stephanie Lose wijst alles erop dat Falck zich onaantastbaar waande. “Ze doen dit al honderd jaar en hadden een monopolie. Ze waren duur, ja. Bij ons waren ze 15 procent duurder dan andere inschrijvers”, vertelt Lose.

550 medewerkers
In totaal werft BIOS voor het contract 550 medewerkers. Het concern zet voor de operatie bijna honderd ambulancevoertuigen in. Op dit moment heeft BIOS niet 550, maar 384 Deense medewerkers. Die moeten momenteel overuren maken. Intussen is BIOS Duits personeel aan het contracteren. Dat deze Duitsers geen Deens spreken, kan worden verholpen, vindt BIOS.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres