Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Nederlandse overheden hebben goede reputatie in Europa

Nederlandse overheden hebben goede reputatie in Europa

Nederlandse overheden hebben in Europa een goede reputatie op het gebied van aanbesteden. Nederland heeft namelijk een goed administratief raamwerk om corruptie te voorkomen. We kennen relatief weinig corruptieschandalen ten opzichte van andere Europese lidstaten. Dat schrijft PIANOo op basis van een studie van de Europese Commissie naar de bestuurlijke capaciteit bij aanbestedingsprocedures in Europa.

Het rapport ziet het gebrek aan nationale inkoop- en aanbestedingsstatistieken nog wel als minpunt. De beschikbaarheid hiervan is waardevol voor toekomstig beleid en meer algemeen in het publieke debat.

Een ander aandachtspunt is het hoge percentage onderhandse aanbestedingen. Dit beperkt de concurrentie en daarmee ‘value voor taxpayers money’. Nederland publiceert volgens het rapport ook weinig opdrachten in TED, het aankondigingsplatform van alle Europese aanbestedingsopdrachten binnen de EU.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.