Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nederlandse overheden hebben goede reputatie in Europa

Nederlandse overheden hebben in Europa een goede reputatie op het gebied van aanbesteden. Nederland heeft namelijk een goed administratief raamwerk om corruptie te voorkomen. We kennen relatief weinig corruptieschandalen ten opzichte van andere Europese lidstaten. Dat schrijft PIANOo op basis van een studie van de Europese Commissie naar de bestuurlijke capaciteit bij aanbestedingsprocedures in Europa.

Het rapport ziet het gebrek aan nationale inkoop- en aanbestedingsstatistieken nog wel als minpunt. De beschikbaarheid hiervan is waardevol voor toekomstig beleid en meer algemeen in het publieke debat.

Een ander aandachtspunt is het hoge percentage onderhandse aanbestedingen. Dit beperkt de concurrentie en daarmee ‘value voor taxpayers money’. Nederland publiceert volgens het rapport ook weinig opdrachten in TED, het aankondigingsplatform van alle Europese aanbestedingsopdrachten binnen de EU.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres