Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nee joh, júllie zijn lekker SMART

Als iets de afgelopen jaren wel duidelijk is geworden, is het ons heilige geloof in cijfers. Van stappentellers tot tevredenheidsonderzoeken en van coronapieken tot klimaatscenario’s; hoe stuurloos het soms ook lijkt, als we het in een grafiek gieten hebben we nog ergens het idee dat we er controle over hebben. Ging het beter of slechter dan vorig jaar? Oké, dan weten we dat we het volgend jaar anders moeten doen.

De politiek smult van dit soort cijfers. Het geeft ze een bewijs dat hun beleid geslaagd is, of juist munitie om de zittende partijen mee om de oren te slaan. Niet voor niets vragen gemeenten in aanbestedingen dan ook om zo SMART mogelijk te zijn. Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden: hoe meer details, hoe beter de gemeente weet waar ze aan toe zijn.

Meten is meten

Maar als iets de afgelopen jaren óók duidelijk is geworden, is het wel hoe ongelooflijk gekleurd die cijfers zijn. Want wie bedoelen we nu precies als we het over coronaslachtoffers hebben? De definities liepen nogal uiteen; de mensen die vanwege covid werden opgenomen, de mensen die werden opgenomen en toevallig ook positief testten, of de mensen die door de lockdownmaatregelen zelf klachten krijgen? Een arts zal daar heel anders over denken dan een artiest. Wat je precies meet, hangt dus heel erg af van wie er meet.

Hetzelfde geldt voor die SMART-eis van gemeenten. Want wat betekent meetbaar precies? Want je kunt alles wel in cijfers uitdrukken, maar dat zegt nog niks.

Juridisch koekje van eigen deeg

En warempel, na jaren smijten met SMART vindt ook de rechter het genoeg geweest. Bij een aanbesteding voor WMO-diensten in de gemeenten Oldambt, Stadskanaal en Pekela oordeelde de rechtbank Noord-Nederland dat de aanbestedende dienst zélf niet SMART genoeg was. “Het criterium dat het plan van aanpak door het beoordelingsteam als acceptabel en realistisch moet worden beoordeeld, is te vaag.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik even blij opveerde toen ik dit las. Een mooi koekje van eigen deeg. Van de rechter moeten gemeenten het criterium verder objectiveren, omdat de inschrijver anders alsnog is overgeleverd aan het subjectieve oordeel van het beoordelingsteam. Want wat de één acceptabel en realistisch vindt, daar kijkt de ander weer compleet anders tegenaan.

Maar die blijdschap maakte al snel plaats voor doemscenario’s. Want als je beoordelingscriteria gaat dichttimmeren gaat de meetspiraal alleen nog maar dieper. Moet de aanbestedende dienst dan precies gaan vertellen welke service, levertijden en kwaliteit ze acceptabel en realistisch vinden? Het gevolg is dan dat aanbestedingen een soort checklist worden, dat inschrijvingen meer en meer op elkaar gaan lijken en uiteindelijk alleen prijs nog de doorslag kan geven.

Kleurplaat

Volgens mij zitten we helemaal op het verkeerde spoor. Het probleem is niet dat SMART niet SMART genoeg is, het probleem is dat een goede inschrijver soms niet in cijfers te vatten is. En dat een samenwerking ook gewoon mensenwerk is, met partijen waar je een goed of slecht gevoel bij krijgt. Natuurlijk is het goed dat we objectiviteit inbouwen in aanbestedingen. Maar het is ook goed om te accepteren dat 100% objectiviteit niet bestaat. Geef inschrijvers geen kleurplaten met in ieder vakje een getal om aan te geven welke kleur het moet worden. Maar bouw vrijheid in om buiten de lijntjes te kleuren; dat is waar de artiest zich echt pas laat zien.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (1)

John Kauerz 18 mei 2022 14:11 uur

Ach, het is maar één uitspraak die overigens iets meer diepgang heeft dan in dit artikel geschetst. SMART is niet iets cijfermatigs, is zeker geen kleurplaat en de inschrijving die als reactie op de gestelde behoefte wordt ingediend heeft een vormvereiste, het moet namelijk ergens over gaan en derhalve realistisch zijn. Als die behoefte in een "eis" was te stellen dan had de aanbestedende dienst dat wel gedaan. Gelukkig zijn er steeds meer aanbestedende diensten die niet de arrogantie hebben het beter te weten dan de markt. Vandaar dat er meer open vragen worden gesteld waarop de inschrijvende partij een (intrinsiek gemotiveerde onderscheidend!!!) aanbod kan doen. Dat aanbod moet worden geobjectiveerd door de beoordelaars, immers ook de wet onderkend dat "kwaliteit" per definitie subjectief is. Een aanbestedend dienst doet er dus om meerdere redenen verstandig aan SMART uit te vragen: S - Het moet ergens over gaan: Specifiek M - Het moet als het even kan Meetbaar zijn, ja dat zijn cijfers, je moet er mee kunnen rekenen en af zetten tegen de beoordelingslat A - Het moet voor AD en stakeholders Acceptabel zijn R - Het moet ook haalbaar zijn, geen gelikt verkoopverhaal vol met dood hout (veel tekst, niets om de inschrijver aan te houden, veel "we willen" we denken aan, we kunnen etc etc.) T - Tijd, tja ook hier heeft een contractpartij als aanbestedende dienst iets mee. We waken over rechtmatigheid en bovenal over doelmatigheid. Afspraak is afspraak en dat is wederzijds, met als het aan mij ligt 360 graden feedback in de contract managementfase. Leer van elkaar, optimaliseer elkaar, daag elkaar uit samen beter te worden, op dit contract en als het even kan binnen desbetreffende branche. Alles valt of staat dan wel met Tijdigheid. I - Inspiratie, mijn persoonlijke voorkeur. Vraag SMARTI uit. Dan krijg je bijna automatisch Intrinsiek gemotiveerde onderscheidende inschrijvingen en wordt het kaf van het koren gescheiden. SMART is een manier om betere inschrijvingen te krijgen, het kan de markt uitdagen en ja mede daardoor kan je als AD ook beter worden. Daarnaast is zowel gunnen als afwijzen veel beter te beargumenteren. We zitten dus helemaal op het goed spoor maar dat af en toe uitleggen kan geen kwaad:) Groet, John

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link