Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Negatieve bieding: oponthoud aanbesteding

Na jarenlang dezelfde aanbestedingsformule te hebben gehanteerd, is de gemeente Kampen daar door de rechter op teruggefloten. De aanbestedingsprocedure rond een nieuw zwembad hield geen[slide] rekening met een negatieve bieding, zoals deze wel door een leverancier werd gedaan.

De uitkomst van de aanbesteding voor de nieuwbouw van zwembad De Steur, die gegund werd aan leverancier Optisport, werd door de verliezende concurrent Sportfondsen bestreden. Het zwembad zou in het voorstel van Optisport de gemeente geld opleveren in plaats van kosten. De gemeente gebruikte al jarenlang een formule in aanbestedingen die hier echter geen rekening mee hield. Het kort geding is met succes gewonnen door Sportfondsen. Volgens De Stentor snapt verantwoordelijk wethouder Pieter Treep niets van de uitspraak, waar hij zich wel bij neerlegt.

Opnieuw
De hele aanbestedingsprocedure moet dus over worden gedaan, waarbij nog beter naar het bestaande bestek zal worden gekeken. De bouw van het nieuwe zwembad in Kampen zal daardoor een paar maanden vertraging oplopen. Toch is het de verwachting dat de opening, zoals geland, eind 2016 gewoon door zal gaan.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres