Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
03
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Negometrix en Commerce-hub slaan handen ineen

Negometrix en Commerce-hub gaan de krachten bundelen. Beide ondernemingen zijn leidend in de markt voor digitale inkoop- en contractmanagementtools. Voor aanbestedingen en offerteaanvragen worden steeds vaker web-oplossingen ingezet. Met het samengaan van de ondernemingen wordt geanticipeerd op ontwikkelingen in de markt en de steeds hogere eisen die worden gesteld.

De gecombineerde onderneming bedient zo’n 300 opdrachtgevers, zowel in de overheid, semioverheid en het grootbedrijf. Naar eigen zeggen maakt het merendeel van de universiteiten, ziekenhuizen, nutsbedrijven en waterschappen gebruik van de platformen, maar ook gemeenten, provincies en ministeries zijn klant. Deze opdrachtgevers contracteren gezamenlijk meer dan € 10 miljard per jaar via de beide platformen.

De markt voor digitaal aanbesteden laat al enkele jaren een forse groei zien. In Nederland kiezen steeds meer organisaties ervoor om een commercieel platform te gebruiken voor deze aanbestedingen. In 2016 verliep ruim 36 procent van alle gepubliceerde aanbestedingen via een commercieel platform. De verwachting is dat dit aandeel zal toenemen, omdat digitaal aanbesteden per 1 juli 2017 verplicht wordt.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.