Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NEVI biedt online tool ‘Zakboek Aanbestedingswet’

NEVI heeft samen met software- en adviesorganisatie Visuall online tool Zakboek Aanbestedingswet (Aw). Deze tool duidt en legt de Aanbestedingswet in begrijpelijke niet-juridische taal en is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij aanbestedingsprocedures. Zakboek Aw moet hen meer controle, inzicht en controle bieden bij het toepassen van de Aanbestedingswet en de Gids Proportionaliteit.

Volgens de NEVI kan de Aaanbestedingswet, en de daaraan gerelateerde regels, lastig zijn om uit te voeren. Publieke organisaties die deze regels echter niet goed volgen kunnen met juridische consequenties te maken krijgen. Zakboek Aw moet daarom uitkomst bieden door onder meer het uitschrijven van Europese aanbestedingen te vereenvoudigen.

Heldere stappen
In de tool is de Aanbestedingswet geanalyseerd en vertaald naar heldere stappen waarin onder meer de voorschriften uit de Gids Proportionaliteit zijn geïntegreerd. Doordat er een relatie is gelegd tussen de aanbestedingspraktijk en de geldende wet- en regelgeving kunnen aanbestedingsprofessionals die van de tool gebruikmaken de Aanbestedingswet stap voor stap toepassen.

Pilot deelnemers
NEVI is nu op zoek naar professionals uit het Publieke domein die de tool enkele weken willen testen op onder meer gebruiksvriendelijkheid. Deelnemers krijgen een unieke inlog voor de tool en moeten na de pilotfase een korte vragenlijst invullen. Op basis van die input wordt de tool verder gereed gemaakt, zodat het na de zomer breed kan worden uitgezet. Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je op via Erik van Assen ([email protected]). Let wel: er kan slechts een maximum aantal gebruikers meedoen aan deze pilotfase.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link