Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NEVI DPA PMI weer iets lager

De NEVI DPA Purchasing Managers Index is in oktober lager uitgekomen dan de maand ervoor. 56.2 tegenover 56.4. Het wijst niettemin wederom op een verbetering van de bedrijfsomstandigheden.


De productie en het aantal ontvangen nieuwe orders bleef stijgen. terwijl de inkoopinflatie verder afnam. De gunstige marktomstandigheden droegen bij aan een toename van het aantal ontvangen nieuwe orders. De uitbreiding van de productie droeg bij aan een daling van de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk.

De werkgelegenheid groeide in oktober minder hard. maar nog steeds substantieel. De inkoopactiviteiten groeiden het sterkst in acht maanden. De grondstofvoorraden daalden voor de derde maand op rij en in een hoger tempo dan in september. De voorraad gereed product daalde.
Wederom werden de levertijden langer. De inkoopprijsinflatie was het laagst in twintig maanden. De verkoopinflatie bereikte haar hoogste niveau in vier maanden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link