Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingsbeleid Twente stimuleert lokale bedrijven

In Twente richten overheden hun aanbestedingsbeleid nu zo in, dat lokale bedrijven meer kans maken bij aanbestedingen. [slide]Met hun gezamenlijke spend van een half miljard euro willen zij een impuls geven aan de regio.

Met ingang van 1 juli werken 14 Twentse gemeenten, de Regio Twente en Veiligheidsregio Twente met een uniform en gemeenschappelijk aanbestedingsbeleid. Dit meldt Radio 350. Deze gezamenlijke richtlijnen moeten de lokale economie een impuls geven, maar ook iets betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast deze ‘social return’-eis zijn tevens milieudoelen en innovatie opgenomen als criteria. Uniek voor Nederland is dat de samenwerkende overheden een gemeenschappelijke klachtenregeling en –commissie voor aanbestedingen hebben.

Stimuleren en vereenvoudigen
De gezamenlijke spend van ongeveer een half miljard euro, omvat een breed scala aan producten en diensten. Het gaat onder meer over de weg- en waterbouw, advies, schoonmaak en flexwerk. In het beleid zijn juridische, organisatorische, economische en ideële uitgangspunten geformuleerd. Een aantal onderdelen wordt overigens nog verder uitgewerkt in samenwerking met ondernemersverenigingen en non-profitorganisaties in de regio. Met het nieuwe beleid komt Twente tegemoet aan de roep van het regionale bedrijfsleven om Twentse ondernemingen te stimuleren en de regelgeving ook duidelijker te maken.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres