Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nieuw handboek voor publieke inkopers clouddiensten

Branchevereniging CISPE (Cloud Infrastructure Services Providers in Europe) heeft een handboek gepubliceerd die inkopers uit de publieke sector moet ondersteunen bij het aanbesteden van cloud diensten. In het 66 bladzijden dikke handboek delen verschillende spelers uit de Europese cloud markt hun ervaringen en best practices rondom overheidsopdrachten.

CISPE wil met het handboek ‘Buying Cloud Services in Public Sector’ de digitale transformatie van overheden en de publieke sector te faciliteren. De brancheorganisatie stelt voorts de publieke sector aan te willen moedigen om bij haar aanbestedingsbeleid het ‘cloud first’ principe te hanteren.

Voordelen
Het handboek benadrukt dat bij de aanschaf van cloud diensten publieke organisaties niet kunnen vertrouwen op de traditionele inkoopstrategieën die ze inzetten bij het aanschaffen van IT-gerelateerde zaken. Wanneer toch gebruik gemaakt wordt van de vertrouwde aanbestedingsmethoden zullen volgens de gids voordelen van de cloud verloren gaan.

Vertaald
Het handboek is in Brussel in aanwezigheid van de Europese Commissie gelanceerd. Het zal in september en oktober in meerdere Europese talen vertaald worden en in verschillende Europese landen gelanceerd worden. Nu kan het via onderstaande link (in het Engels) worden geraadpleegd.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres