Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
07
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Nieuw handboek voor publieke inkopers clouddiensten

Nieuw handboek voor publieke inkopers clouddiensten

Branchevereniging CISPE (Cloud Infrastructure Services Providers in Europe) heeft een handboek gepubliceerd die inkopers uit de publieke sector moet ondersteunen bij het aanbesteden van cloud diensten. In het 66 bladzijden dikke handboek delen verschillende spelers uit de Europese cloud markt hun ervaringen en best practices rondom overheidsopdrachten.

CISPE wil met het handboek ‘Buying Cloud Services in Public Sector’ de digitale transformatie van overheden en de publieke sector te faciliteren. De brancheorganisatie stelt voorts de publieke sector aan te willen moedigen om bij haar aanbestedingsbeleid het ‘cloud first’ principe te hanteren.

Voordelen
Het handboek benadrukt dat bij de aanschaf van cloud diensten publieke organisaties niet kunnen vertrouwen op de traditionele inkoopstrategieën die ze inzetten bij het aanschaffen van IT-gerelateerde zaken. Wanneer toch gebruik gemaakt wordt van de vertrouwde aanbestedingsmethoden zullen volgens de gids voordelen van de cloud verloren gaan.

Vertaald
Het handboek is in Brussel in aanwezigheid van de Europese Commissie gelanceerd. Het zal in september en oktober in meerdere Europese talen vertaald worden en in verschillende Europese landen gelanceerd worden. Nu kan het via onderstaande link (in het Engels) worden geraadpleegd.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.