Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
11
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Nieuw labelsysteem helpt aanbesteders asfalt

Nieuw labelsysteem helpt aanbesteders asfalt

De Universiteit Twente heeft samen met de provincie Gelderland en bandenfabrikant Apollo Vredenstein een nieuw labelsysteem voor asfaltwegdek ontwikkeld. Het systeem moet aanbesteders ondersteunen bij het stellen van de juiste vragen aan leveranciers. Dat moet uiteindelijk voor duurzamer afval van betere kwaliteit zorgen.  

Rob Luiten, consultant tendering bij CROW, stelt in een persbericht dat het systeem zich focust op stroefheid, geluidsreductie, rolweerstand en levensduur. Door deze vier elementen te verbinden aan labels zouden overheden makkelijker een minimaal niveau kunnen uitvragen bij aannemers. Volgens Luiten is het systeem het beste te vergelijken met de energie labels op koelkasten.

Markt uitdagen
Met de labels kunnen aannemers ook de kans krijgen om extra punten te scoren wanneer ze op een hoger niveau dan gevraagd kunnen bieden. Luijten denkt dat overheden zo verzekerd zijn van een bepaald niveau en bovendien de markt kunnen uitdagen om nog kwalitatievere afvalmengsels aan te leveren.

Herkenbaar systeem
Tijdens de pilot werd het systeem uitgelegd aan de aannemers en werd contractueel vastgelegd hoe de beloofde kwaliteit kan worden geleverd. De volgende stap is nu om deze aanbestedingsmethode verder te ontwikkelen zodat het een herkenbaar systeem wordt voor zowel burgers als politiek.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.