Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nieuw labelsysteem helpt aanbesteders asfalt

De Universiteit Twente heeft samen met de provincie Gelderland en bandenfabrikant Apollo Vredenstein een nieuw labelsysteem voor asfaltwegdek ontwikkeld. Het systeem moet aanbesteders ondersteunen bij het stellen van de juiste vragen aan leveranciers. Dat moet uiteindelijk voor duurzamer afval van betere kwaliteit zorgen.  

Rob Luiten, consultant tendering bij CROW, stelt in een persbericht dat het systeem zich focust op stroefheid, geluidsreductie, rolweerstand en levensduur. Door deze vier elementen te verbinden aan labels zouden overheden makkelijker een minimaal niveau kunnen uitvragen bij aannemers. Volgens Luiten is het systeem het beste te vergelijken met de energie labels op koelkasten.

Markt uitdagen
Met de labels kunnen aannemers ook de kans krijgen om extra punten te scoren wanneer ze op een hoger niveau dan gevraagd kunnen bieden. Luijten denkt dat overheden zo verzekerd zijn van een bepaald niveau en bovendien de markt kunnen uitdagen om nog kwalitatievere afvalmengsels aan te leveren.

Herkenbaar systeem
Tijdens de pilot werd het systeem uitgelegd aan de aannemers en werd contractueel vastgelegd hoe de beloofde kwaliteit kan worden geleverd. De volgende stap is nu om deze aanbestedingsmethode verder te ontwikkelen zodat het een herkenbaar systeem wordt voor zowel burgers als politiek.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres