Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Nieuwbouwkantoren enorme kostenbesparing'

Kwalitatief hoogstaande nieuwbouwkantoren kunnen voor enorme besparingen zorgen. Dat is een belangrijke reden voor de grote vraag naar dergelijke kantoren.Dat zegt Tammo Donker. directeur van JonesLang Lasalle in Amsterdam in NRC Handelsblad.

Volgens Donker zijn kwalitatief hoogstaande kantoren veel efficiënter dan bestaande kantoren. Hierdoor zijn minder vierkante meters nodig. wat de prijs drukt. Als in een bestaand gebouw 15.000 m2 nodig is. kan er in nieuwbouw evengoed met 11.000 m2 gedaan worden.

Bij een gemiddelde huurprijs van 285 euro per vierkante meter in Amsterdam bespaart dat bedrijf dus 4000 x 285 = 1.14 miljoen euro per jaar. Bij een huurcontract met een looptijd van 10 jaar kan dus een enorm bedrag bespaard worden.

Dit biedt een verklaring voor de vreemde situatie dat er aan de ene kant een behoorlijk overschot is in bestaande en vaak verouderde kantoren. terwijl er anderzijds veel schaarste is aan nieuwe en hoogwaardige kantoren.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link