Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
11
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Nieuwe aanbesteding Museum Arhnem

Nieuwe aanbesteding Museum Arhnem

Het Arnhemse college heeft besloten om opnieuw een aanbesteding voor de verbouwing en uitbreiding van Museum Arnhem in de markt te zetten. De vorige aanbesteding mislukte, omdat geen enkele aannemer het project wilde uitvoeren voor het gestelde budget van 15 miljoen euro. Nu heeft de gemeente er een begroting van 23 miljoen euro voor uitgetrokken.

Om aan de nieuwe begroting te voldoen zal de gemeente 7,5 miljoen extra investeren, terwijl de provincie een bijdrage van 500.000 euro levert. Volgens branchemedium Architectenweb besloot de gemeente ook om het museum op de huidige plek te laten, nadat onderzoek aantoonde dat een vestiging in de binnenstad veel duurder zou uitpakken.

Duurzaamheid
Wanneer de gemeenteraad instemt met het voorstel kunnen aannemers inschrijven op het originele ontwerp van Benthem Crouwel Architects. Dat is, ook na meerdere mislukte aanbestedingen, altijd overeind gebleven. Aannemers wordt gevraagd het ontwerp binnen begroting te realiseren, en moeten in het bijzonder aandacht besteden aan duurzaamheidsmaatregelen.

Zonnepanelen
Het is de bedoeling dat het museum zonnepanelen op het dak krijgt, volledig gasloos kan functioneren en dat de isolatie wordt verbeterd. Ook moet er voor de luchtbevochtiging gebruik gemaakt worden van beneveld water in plaats van stoom. In eerste instantie moest de verbouwing twee jaar duren. Of dat nog steeds het plan is, is vooralsnog niet bekend.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.