Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nieuwe eigenaar voor natuurgebied Reggedal Enter in Overijssel

De combinatie Bolscher en Coulisse gaat in Overijssel het Reggedal bij Enter als natuurgrond beheren. Het gaat om 84 hectare grond.[slide] Dat is de uitkomst van een aanbesteding vanuit provincie Overijssel en het waterschap Vechtstromen.

Begin oktober kondigden de provincie en het waterschap aan dat zij op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar en beheerder voor een deel van het Reggedal bij Enter. Het gaat om gronden die voor de landinrichting Enter binnen Ypelo en Deldenerbroek voor natuur en waterdoelen zijn aangemerkt. Inschrijvers konden een bod doen op het verwerven van deze gronden. Daarnaast werd gevraagd om een aanbieding te doen om deze gronden via een afkoopsom eeuwigdurend te beheren. Daarmee kregen inschrijvers de kans om het natuurbeheer te koppelen aan een eigen verdienmodel. Met deze pilot zou het beheer van de natuur sneller, goedkoper en gemakkelijker zijn.

Vier inschrijvingen
De vier inschrijvers presenteerden zonder uitzondering een samenwerking met omliggende partijen zoals de agrarisch ondernemers, de recreatiebedrijven, het onderwijs en de omwonenden van het gebied. In de aanbieding van Bolscher en Coulisse zou dit het beste uitgewerkt zijn. In het beheer zal de combinatie samenwerken met diverse aanliggende eigenaren, waar onder Landschap Overijssel. Na de bezwaarprocedure, het inrichtingsplan en het definitieve uitvoeringsplan zal de schop naar verwachting medio 2016 de grond in gaan zodat het gebied eind 2017 volledig is ingericht.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link