Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
10
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Wetgeving
Soort:

Nieuwe kabinet zoekt naar mogelijkheid aanbesteden postdienst

Het nieuwe kabinet gaat onderzoeken of de postdienst kan worden aanbesteed. Dat is te lezen in het regeerakkoord. Rutte III gaat onderzoeken of een aanbesteding van de universele postdienst meer mogelijkheden biedt dan het huidige model, waarbij de overheid PostNL compenseert bij verlies. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De markt voor brievenbuspost is al jaren aan het dalen. Dit komt door het toenemende gebruik van internet. Om de postdienst toch overeind te houden, moet de overheid steeds meer betalen. Rutte III wil daarom de markt voor brievenbuspost op het huidige kwaliteitsniveau, op het plattenland en in krimpregio’s verankeren.

PostNL
PostNL hecht veel waarde aan de uitvoering van de universele postdienst, maar denkt dat een aanpassing daarvan niet de oplossing is voor de problemen op de totale postmarkt. Volgens het bedrijf gaat de daling van de postvolumes zo snel, dat een aanpassing van de regelgeving noodzakelijk is. PostNL is vindt ook dat de krimp van de postmarkt niet op de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers moet worden afgewenteld. Iets wat bij concurrent Sandd wel gebeurde.

Sandd
Sandd, concurrent van PostNL, had begin dit jaar bijvoorbeeld maar 50 procent van zijn werknemers gecontracteerd. Dit terwijl de overheid het postbedrijf had opgedragen minimaal 80 procent van de postbezorgers een arbeidscontract te geven.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.