Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nieuwe politieauto’s worden Audi’s

De politie heeft een definitieve keuze gemaakt voor de nieuwe ‘snelle interventievoertuig’. Na een ingewikkeld aanbestedingsproces, waar Audi- en Volkswagen-importeur Pon moest schikken met het Openbaar Ministerie vanwege corruptie, gaat de politie binnenkort in de Audi A6 rijden.De auto’s worden Pon ingekocht. Dat meldt NOS.

De politie kondigde al eerder aan dat hun voorkeur naar de Audi ging, maar die keuze is nu definitief. De Audi’s zouden, volgens de politie, ervoor moeten zorgen dat de politie criminelen beter bij kan houden. De nadruk ligt daarbij op ram- en plofkrakers, maar ook op daders van andere ernstige delicten. De politie hoopt dat de ‘verkeershufters’ door de nieuwe Audi’s minder snel uit het zicht verdwijnen.

Landelijke Eenheid en delen Nederland
De nieuwe voertuigen worden in eerste instantie binnen enkele maanden door de Landelijke Eenheid en de politie in Amsterdam, Midden-Nederland, Zeeland-West-Brabant, Den haag en Rotterdam ingezet. Later zullen ook andere politiediensten de Audi’s gaan inzetten.

Corruptie tijdens aanbesteding
Volgens de politie ging er een lang en zorgvuldig aanbestedingsproces aan vooraf bij de keuze voor de Audi. Dit komt doordat Pon, de importeur van onder andere Audi’s, moest schikken met het Openbaar Ministerie vanwege corruptie. Acht werknemers van Pon werden namelijk beschuldigd betrokken te zijn bij omkoping van defensie- en politieambtenaren bij het wagenparkbeheer en bij de aanbesteding van dienstauto’s. Pon moest hiervoor 12 miljoen euro overmaken naar justitie.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres