Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nog steeds problemen met openbare aanbestedingen

Volgens een nieuw verslag van de Europese Rekenkamer zijn er nog steeds problemen met de wijze waarop overheidsinstanties in de EU werk uitbesteden. Als de situatie eind 2016 nog niet is verbeterd, moeten betalingen aan de betrokken lidstaten voor de periode 2014-2020 worden opgeschort, zo is hun aanbeveling.

Tussen 2007 en 2013 werd door het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling, het Cohesiefonds en het Europees Sociaal Fonds 349 miljard euro gereserveerd voor uitgaven op het gebied van regionaal beleid. Een aanzienlijk deel van dit bedrag wordt uitgegeven via openbare aanbestedingen. In circa 40% van de gecontroleerde openbare aanbestedingen ontdekte de Rekenkamer fouten. Ernstige fouten deden afbreuk aan de eerlijke mededinging en leidde niet tot gunning aan de beste inschrijvers.

Aanbestedingsfouten aanpakken
“De Commissie en de lidstaten moeten zich meer inspannen om de grote aantallen aanbestedingsfouten aan te pakken die ieder jaar in EU-uitgaven worden gemaakt”, stelt Phil Wynn Owen, voor het verslag verantwoordelijke ERK-lid. De controleurs roepen op tot het opzetten van een groep op hoog niveau die de leiding neemt bij de aanpak van fouten bij openbare aanbestedingen. Daarnaast moet het actieplan van de Commissie worden gepubliceerd en moet er jaarlijks verslag worden gedaan van de voortgang. Dat schrijft PIANOo.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres