Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Noord-Brabant zoekt vervoerder OV voor Zuidoost

De provincie Noord-Brabant zoekt een vervoerder voor het openbaar vervoer in Zuidoost-Brabant. Vanaf eind volgend jaar zou de winnaar van de aanbesteding kunnen gaan rijden. Vervoerders kunnen tot 22 oktober hun offertes en plannen indienen. Er zijn eerder al meer dan zevenhonderd reacties en voorstellen bij de provincie binnengekomen van belangstellenden.

Voor de drukste routes met de meeste reizigers, het zogenaamde kernnetwerk, is jaarlijks 21 miljoen euro beschikbaar. Dit netwerk is in overleg met de gemeentes in de regio tot stand gekomen. “Bovenop dit kernnetwerk dagen we de vervoerders ook uit om extra vervoer aan te bieden”, zegt gedeputeerde Christphe van der Maat (VVD) tegenover OVPro.nl. “We hebben het dan bijvoorbeeld over extra lijnen of hogere frequenties op lijnen van het kernnetwerk, flexibel vervoer met kleinere busjes of innovatieve nieuwe oplossingen als deelauto’s.”

Zonder schadelijke uitstoot
Ook wil de provincie van de inschrijvers innovatieve plannen zien voor klantvriendelijke reizigersinformatie, serviceverlening, betrouwbare betaalsystemen en comfortabele bussen. Vervoerders die in hun aanbieding met goede ideeën komen, krijgen extra punten die meetellen voor het eindresultaat.  Behalve comfortabel moet het vervoer ook milieuvriendelijk zijn: het OV in Zuidoost-Brabant moet in 2025 zonder schadelijke uitstoot rijden. De concessie heeft een looptijd van tien jaar en duurt tot december 2026.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres