Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NS brengt inkoop energie apart onder

De Nederlandse Spoorwegen willen de inkoop van energie van het spoornet niet meer voor eigen rekening nemen. De spoorwegmaatschappij wil dit gaan onderbrengen in een aparte inkoopcoöperatie. Deze moet de naam Vivens gaan dragen. zo laat de NS weten aan Dow Jones Nieuwsdienst.


Naast de NS willen ook Railion Nederland. ACTS Nederland. Syntus. Arriva personenvervoer Nederland. NS reizigers en ProRail zich aansluiten bij de coöperatie. zo laat NS-woordvoerder michiel Jonker weten. In de huidige situatie is het zo dat de NS de stroom inkoopt en de kosten vervolgens in rekening brengt bij dertig bedrijven.

De nieuwe coöperatie moet elektriciteit en gasolie inkopen en het vervolgens expoiteren naar haar deelnemers. De NS heeft de plannen voorgelegd bij de Nederlandse Mededingingautoriteit (NMa). die zich moet uispreken over gezamenlijk inkopen.

Jonker laat weten dat het afstoten van de inkoop de laatste stap is in de ontvlechting van de maatschappij. Het NMA heeft de plannen inmiddels onderzocht en de oprichting getoest aan de Mededingingswet en de Spoorwet. De auroriteit wil dat er extra aandacht wordt gegeven aan het toelaten van ondernemingen en dat partijen die geen deel uit maken van Vicent wel gebruik kunnen maken van tankinstallaties.

Bron: NEVI

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link