Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NS hoeft geen boete te betalen van ACM

NS hoeft geen boete te betalen voor de verkeerde aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.[slide] De Nederlandse Spoorwegen zou wel fouten hebben gemaakt, dat zegt Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dat er geen boete betaald hoeft te worden, is omdat de NS haar concurrenten volgens de kartelwaakhond niet buiten spel heeft gezet.

De NS zou concurrenten te veel laten betalen voor het gebruik van de ov-chippalen. De NS beheert deze palen. Veolia vroeg daarop de ACM om een onderzoek, omdat er daardoor geen sprake zou zijn van een eerlijke aanbesteding. De ACM concludeerde dat er inderdaad fouten waren gemaakt en zou hebben gedreigd met een miljoenenboete. Nu ziet de ACM daar dus van af.

Licentie krijgen
Abellio mag de komende jaren voor twee miljard euro het bus- en stoptreinvervoer in Limburg verzorgen. De NS-dochter laat daarmee de concurrerende vervoersbedrijven Veolia en Arriva achter zich. Zij wilden ook graag die licentie krijgen, maar zij grepen er dus naast.

Naar rechter
Veolia en Arriva lieten afgelopen week al weten dat ze hoe dan ook naar de rechter stappen. De uitspraak van het ACM veranderd daar niets in. De vervoersbedrijven vinden dat NS zich schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres